Lesmateriaal 'Mode in het (online) museum'

 
apr '20 01
jun '20 30
Modemuze Academy
Museum vanuit huis

De handleiding Mode in het museum biedt verschillende werkvormen en activiteiten gericht op het ‘beter leren kijken’ naar modecollectie, zowel op zaal als online. Modestudenten en liefhebbers kunnen de opdrachtenbladen vrij downloaden en gebruiken als handleiding om verschillende virtuele tours en online exposities te bezoeken.

Laat je bijvoorbeeld inspireren door Accessoires door de eeuwen heen, kleding uit het Openluchtmuseum of de kunst van het decoreren in de online expositie van Modemuseum Hasselt. Of bekijk een van de andere virtuele tours of online exposities in de agenda.

De opdrachtenbladen zijn hier te downloaden:

Trendmatching: Fashion Match

Welke kledingstukken van vroeger zien we vandaag nog steeds in het modebeeld terug? Kan je trends herkennen in de kleding uit het museum die nu weer in de mode zijn?

Onderzoek de verbinding tussen historische kleding en hedendaagse mode: 'loop' door een online expo en match een kledingstuk met street style van Instagram of Pinterest.

Teken je eigen variant

Geen printer thuis? De opdrachtenbladen kunnen worden gedownload en op een scherm bekeken.

Collectiestukken Vergelijken: Overeenkomst & Verschil

Themapagina


Op de themapagina Inspiratie voor de maker is nog meer informatie te vinden, zoals blogs, collectie, films en links. Deze pagina kunnen gebruiken ter verdieping van je bezoek aan een (virtueel) museum.

Meer informatie

Deze opdrachtenbladen zijn ontwikkeld als educatieve verdieping voor mbo-modeonderwijs. Meer informatie over deze programmalijn vind je hier.