'ProChain' in Galerie Door

 
Foto van Sieraden door Danni Schwaag
mrt '21 09
mei '21 01
Tentoonstelling
Galerie Door

‘ProChaine’ is de titel van de nieuwe lente-groepstentoonstelling die Galerie Door van 9 maart t/m 1 mei 2021 presenteert.

Speciaal voor deze expositie zijn 25 nieuwe schakels gemaakt door een internationaal gezelschap van sieraadkunstenaars. Ontwerpen die van elkaar verschillen in vorm, functie en materiaal, maar met elkaar verbonden zijn in thema. In een speciale setting toont Galerie Door werk van onder meer Maria Hees, Seet van Hout en Philip Sajet: een aaneenschakeling van grootse, ingetogen en krachtige sieraden die nieuwsgierig maken naar wat volgt.

Ketting

‘ProChaine’ verwijst naar het Franse woord voor 'volgende' en natuurlijk naar het Engelse woord voor 'ketting'. Vanuit het verlangen naar verbinding zijn de kunstenaars die met Galerie Door samenwerken gevraagd om één deel van een ketting te maken, één op zichzelf staande schakel die onderdeel wordt van een groter geheel. Dit leverde uiteenlopende creaties op. In materiaalkeuze: experimenten met porselein, hergebruikt plastic, gegoten aluminium. In vorm: harde lijnen, zachte rondingen, staand, hangend of liggend. En in functie: eenvoudig of uitbundig, bescheiden of opvallend, vanuit het handschrift van de maker op zoek naar de identiteit van de drager.

Verbinding

Samen vormen al deze individuele stukken één fantastisch en glorieus snoer. Galerie Door laat je in een bijzondere opstelling in het midden van deze schakels plaatsnemen waardoor je zelf drager wordt van de ketting. Al deze geschakelde kunstwerken geven aan hoe vastgebonden we ons in deze tijd kunnen voelen en hoe we er naar hunkeren om weer met elkaar verbonden te zijn.

Schakels

‘ProChaine’ laat schakels van jonge talenten en gevestigde kunstenaars zien: Violeta Adomaityte, Klara Brynge, Tatjana Giorgadse, Elena Gorbunova, Helen Habtay, Hartog & Henneman, Maria Hees, Seet van Hout, Colombe d'Humieres, Idiots (Afke Golsteijn, Floris Bakker), Taehee In, Jean Lin, Typhaine le Monnier, Felicia Mülbaier, Jiun You Ou, Darja Popolitova, Annora Poppe, Uwe Poth, Philip Sajet, Elwy Schutten, Danni Schwaag, Coco Sung, Valérie Wagner, Inette van Wijck en Kun Zhang.

Galerie

Door Galerie Door toont hedendaagse kunst en sieraden van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers. Experimenteel en conceptueel werk, op het snijvlak van autonome beeldende kunst en toegepaste kunst. Vernieuwende, opwindende en oorspronkelijke kunstwerken die uitblinken in hun vakkundig uitgevoerde verschijningsvormen. Galerie Door biedt een venster naar een andere wereld, is een nieuwe deur die opent…

Galerie Door | ProChaine | 9 maart t/m 1 mei 2021
Openingstijden:
Van dinsdag 9 maart t/m zondag 14 maart 2021: dagelijks 11.00-17.00 uur. Graag vooraf reserveren.
Vanaf 15 maart t/m 1 mei 2021: iedere vrijdag en zaterdag van 12.00-18.00 uur en op afspraak op andere dagen en tijdstippen geopend.

Ubbergseweg 174 6522 kd nijmegen Nederland

Galerie Door | Doreen Timmers | 06 42337766 | [email protected] | www.galeriedoor.nl