Sieraad Art Fair/Wallace Chan

 
mrt '20 09
mrt '20 09
Lezing
Maastricht Academy of Fine Arts and Design
Tijd
14:00 - 15:00

Tijdens TEFAF krijgt Maastricht elk jaar extra glans. Het is de tijd waarin de stad nog meer dan anders bruist van kunst en cultuur. Voor het vijfde jaar op rij gaat sieraadontwerper Wallace Chan uit Hong Kong hier een bijdrage aan leveren. In samenwerking met Chequita Nahar, de directrice van Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD)  geeft hij op maandag 9 maart om 14.00 uur een lezing over zijn innovaties op het gebied van o.a. materialen.

In Maastricht, de oudste maakstad van Nederland met een bloeiende creatieve maakindustrie, wordt Wallace Chan met open armen ontvangen. Hij inspireert niet alleen makers in spé en andere creatievelingen doordat zij de kans krijgen om te leren van een meester in het vak, hij toont ook zijn werk en creativiteit tijdens TEFAF Maastricht in het MECC van 7 t/m 15 maart. Meer informatie over de TEFAF en TEFAF & the City.

Kaarten voor de lezing kunnen nu worden besteld
Datum: 9 Maart 2020 om 14.00 uur.
Locatie MAFAD, Herdenkingsplein 12 | 6211 PW | Maastricht
Studenten: gratis toegang, wel even ticket boeken.

Sieraadkunstenaar Wallace Chan keert voor het vijfde jaar op rij terug naar TEFAF Maastricht met een presentatie rond het thema tijd. Onder de titel ‘The Keeper of Time’, toont de tentoonstelling ongeveer 25 sieradencreaties die door de kunstenaar zijn uitgezocht om zijn gedachten en gevoelens over tijd over te brengen. Het hoogtepunt van de tentoonstelling @TEFAF is Keeper of Time, een ketting die de meest recente innovatie van de kunstenaar, de Wallace Chan Porcelain, combineert met zijn vintage carving creaties van meer dan 30 jaar geleden. Edelstenen, herinneringen uit verschillende tijden, worden opnieuw bezocht en krijgen nieuw leven; het zijn onmisbare schakels in de lange tijdketen die het verleden en het heden met elkaar verbinden.

Meer informatie en kaarten: https://www.sieraadartfair.com/nl/lezing-door-wallace-chan/