Historisch bal Hazebrouck

 
14 oktober 2019
Kostuum technicus voor Het Nationale Ballet.

Ieder jaar wordt er door de organisatie Affordanse een bal gehouden in Hazebrouck in Frankrijk. Dit jaar was het thema de 4 seizoenen in de periode 1850 - 1880. Het bal werd gehouden in het prachtige Salle des Augustins in Hazebrouck.

Ter inspiratie deelt de organisatie altijd voorbeelden van historische mode of modeprenten op basis waarvan de deelnemers kleding kunnen maken of aanpassen. De historische dansen worden ingeleid door speciale dansmeesters. Naast de koppeldansen zoals de waltzen, polka’s en galops, werden tijdens het bal ook groepsdansen gedanst zoals quadrilles en contredanse.

De quadrille is een dans die populair werd in Europa aan het einde van de 18de en begin van de 19de eeuw. De dans wordt uitgevoerd door koppels in de vorm van een vierkant. De waltz, polka en galop zijn typische dansen voor een 19de eeuws bal. Dansen was vroeger een belangrijke sociale vaardigheid en ging samen met veel etiquette.

Zie ook

  • Blog-post Projects in Pyama's: het maken van een Romantische tutu. In die bijdrage liet ik al zien hoe ik een tutu maakte voor dit bal. In deze video kan je hem in actie zien.
  • Website Affordanse
Categorie: 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie