Modemuze en MAFB

 
Friese wentke en een outfit ontworpen door MAFB-deelnemer Kaho To. Foto rechts: ©Tycho's Eye Photography.
4 augustus 2014
Redacteur en coördinator projecten

Vanaf het voorjaar komen er op de Modemuze social media regelmatig posts, shares, tweets en retweets voorbij over ‘fashion fest by MAFB 2014’. Foto’s, beelden en evenementen zijn er georganiseerd, maar wat is het verhaal achter deze samenwerking? Hier volgt een korte uitleg, geïllustreerd met filmpjes voor de liefhebber.

De afgelopen maanden heeft Modemuze samengewerkt met MAFB aan fashion fest 2014. Deze modewedstrijd, waarvan de finale op 1 november plaatsvindt, is open voor jong modetalent en kent deelnemers uit Nederland, maar ook Denemarken, Spanje, Suriname en Guyana. Deelnemers kunnen zich specialiseren in verschillende aspecten van mode. Zo doen er ontwerpers mee, maar ook stylisten, make-up artists en haarstylisten en modellen. MAFB, wat staat voor Music And Fashion Battle, kiest door deze brede opzet voor een wedstrijd die zich richt op talent in diversiteit.

Onlangs zijn de drie deelnemers uit Suriname en Guyana, Adelio Boldewijn, Sharda John en John Bose, bekend gemaakt als de Zuid-Amerikaanse winnaars die naar Nederland komen. 

Een uitgebreid programma van april tot en met 1 november geeft invulling aan de wedstrijd met het thema ‘Fashion then and now’. Relaties tussen mode van nu en uit het verleden, de inspiratie die daaruit gehaald kan worden, krijgen hiermee een centrale rol. Daarnaast wijst het thema precies op de relatie tussen MAFB en Modemuze. Waar MAFB jong modetalent stimuleert om verder te komen en hun werk te verrijken, bezit Modemuze over een schat aan mode- en kostuumgeschiedenis die de inspiratiebron kan vormen voor vele nieuwe projecten.

Alle evenementen, van ontmoeting van de jury tot masterclasses in het Rijksmuseum, worden door MAFB vastgelegd in film. Visuele samenvattingen van de ontwikkelingen binnen fashion fest 2014, waar Modemuze trots onderdeel van is.

(Op 9 juli was een deel van de dag masterclasses voor deelnemers van fashion fest by MAFB 2014 in het Rijksmuseum opgesteld voor publiek. Deze masterclass was onderdeel van 10 Days Downtown van Fashion Week. Klik op de afbeelding voor het volledige filmpje.)

Zie ook:
www.mafb.nl

Categorie: 

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie