Filter

Filter

 • Blog
  Claire, still uit 'De stijl van Zuidoost'
   
  12 dec 2018

  Claire draagt een Boto Keti ketting. Een ketting die ze van haar familie uit Suriname heeft gekregen. Veel informatie over de ketting is er niet, maar wat voor sieraad is de ketting eigenlijk?

 • Blog
  Mel, De stijl van Zuidoost, foto: © Les Adu
   
  3 dec 2018

  Mel draagt grote zilveren oorringen, hoops, een stijlitem dat nu met regelmaat in de mode is. Zo ook nu weer. Naast een modieus stijlitem is het ook een cultureel stijlitem. Een item dat voor verschillende mensen in verschillende contexten iets anders kan betekenen. Een item dat niet onbewust gedragen kan worden. 

 • Blog
  Dennis Almeide, De stijl van Zuidoost, foto: © Les Adu
   
  14 nov 2018

  Het siliconenarmbandje werd in 2004 populair vanwege de boodschap die het uitdroeg. Al snel veranderde het in een mode item, om nu weer vooral vanwege de boodschap te worden gedragen. Zo ook door Dennis, eveneens een bewoner van Zuidoost.

 • Blog
  De mattenklopperring van Jet
   
  3 nov 2018

  In De stijl van Zuidoost wordt de visuele identiteit van het stadsdeel en de bewoners in kaart gebracht. Jet Nugter is één van deze bewoners en vertelt over de betekenis van haar mattenklopperring. 

 • Blog
  Maaike Hin, plussize blogger & model Curvy Rocks, foto: Marina Murasheva
   
  27 jul 2017

  De cowrie: kleine schelpen uit de zee die tot 1901 nog als geld in Ghana werden gebruikt, maar vandaag de dag het meest bekend zijn als stijlitem gedragen in het haar, oorbellen, kettingen of armbanden.