Filter

Filter

 • Blog
   

  In dit blog bespreekt Suzanne van Leeuwen de geschiedenis van de tandenstoker als functioneel sieraad voor mannen in Nederland en daarbuiten. Lees én kijk mee in deze fascinerende geschiedenis! 

 • Blog
   

  In dit blog vertelt Suzanne van Leeuwen over vier bijzondere schakels uit de Rijksmuseum collectie. In een periode waarin we fysiek niet bij elkaar kunnen komen, blijken de schakels actueler dan ooit. 

 • Blog
   

  Als je onlangs gekeken hebt naar Tussen Kunst en Kitsch dan komen de volgende sieraden je misschien bekend voor. Naar aanleiding van de uitzending ging conservator Suzanne van Leeuwen op onderzoek uit in de sieradencollectie van het Rijksmuseum en in deze blog vertelt ze je meer over de prachtige sieraden van Bert Nienhuis. 

 • Blog
  Anoniem (Noordelijke Nederlanden), Ring met tafeldiamanten, ca. 1620-1650. Collectie Rijksmuseum (BK-2018-139).
   

  In dit blog vertelt Suzanne van Leeuwen, conservator bij het Rijksmuseum, over een bijzondere schatvondst die het Rijksmuseum onlangs aan de collectie kon toevoegen. Ze vertelt over de vondst van de ring, metaaldetectie in Nederland en laat enkele bijzondere voorbeelden van opgegraven ringen zien! 

 • Blog
   

  Ter ere van de lente en de maand van de diamant vertelt Suzanne van Leeuwen, conservator sieraden in het Rijksmuseum, in deze blog over twee bloemjuwelen uit het Haagse atelier van Johannes Steltman (1891 - 1961) die in 2018 door het Rijksmuseum voor de collectie werden verworven. 

 • Blog
  Anoniem, Broche met drie kuikens, 1943-1944. Collectie Rijksmuseum (BK-2010-2-432-2)
   

  In 2019 en 2020 staan we op verschillende manieren stil bij het beëindigen van de Tweede...