Laptop

 

 

Lisa Walker (1967, Nieuw Zeeland) wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke hedendaagse sieradenmakers uit Nieuw-Zeeland. Walker transformeert alledaagse gebruiksvoorwerpen, vaak...

Doorzoek de website met tags
Tags: 
halssieraad, hanger, ketting, CODA, Lisa Walker
Maker
Lisa Walker
Instelling
CODA Museum
Periode
2010
Credits
Lisa Walker
Herkomst
2019

 

Lisa Walker (1967, Nieuw Zeeland) wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke hedendaagse sieradenmakers uit Nieuw-Zeeland. Walker transformeert alledaagse gebruiksvoorwerpen, vaak gevonden of gekregen, tot sieraden. Een laptop, schoenzool, speelgoed, foto’s en knuffelbeesten zijn slechts enkele voorbeelden van voorwerpen die ze gebruikt om het traditionele begrip van sieraden te bevragen. Soms bewerkt ze de objecten, maar vaker laat ze de voorwerpen voor wat ze zijn en voegt ze enkel een koord of bevestiging toe.

De belangrijkste vraag die zij in haar werken stelt, is: Wat is een sieraad?

Door alledaagse gebruiksvoorwerpen in een andere context te plaatsen, geeft ze deze een nieuwe waarde en dwingt ze de kijker als het ware tot het maken van andere associaties en betekenissen.

Zo ook bij deze hanger. Het is op het eerste gezicht misschien niet te herkennen maar Walker volgt met dit sieraad een eeuwenoude traditie; door het doorboren van de laptop en het toevoegen van een touw verandert de laptop in een kraal. Kralen behoren tot de alleroudste vorm van versiering; het gebaar van een gat door een gevonden voorwerp is heel oud en wordt al duizenden jaren uitgevoerd.

Lisa Walker, hanger, laptop, wol, 2010, CODA collectie

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie