over and over again

 

Kijken, zien, ontdekken. Dat is het fundament onder alles wat de kunstenaar Beppe Kessler maakt - een open oog voor avontuur. Bij Beppe Kessler is er altijd een uiterst vruchtbare wisselwerking...

Maker
Beppe Kessler
Objectnummer
C005565
Instelling
CODA Museum
Periode
2008

Kijken, zien, ontdekken. Dat is het fundament onder alles wat de kunstenaar Beppe Kessler maakt - een open oog voor avontuur. Bij Beppe Kessler is er altijd een uiterst vruchtbare wisselwerking tussen het maken van het grote en het kleine werk: vaak beïnvloedt het een het andere. Regelmatig past Kessler technieken uit de schilderkunst toe in haar sieraden en omgekeerd.

Al het werk van Beppe Kessler is in essentie sculpturaal. Zij maakt geen onderscheid tussen autonome en functionele objecten: ze is een tekenaar die borduurt, een wever die schildert, een houtbewerker die sieraden maakt; iemand voor wie kiezen geen keuze is.

Het werk van Beppe Kessler is ingetogen, zoekend, suggestief. Het zijn geen aspecten die in de huidige hyper communicatieve maatschappij domineren. Kessler maakt namelijk stukken die aandacht en rust vragen; niet alleen tijdens het maken, maar óók van degene die naar het resultaat kijkt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie