zonder titel

 

Deze ring heeft een ongewone, opengewerkte gouden scheen. Een liggend pijnappelvormig ornament, bekroont de ring. Het zilveren ornament is op verschillende manieren bewerkt, met gaten, gouden...

Maker
Daniel Kruger
Objectnummer
S2001.005
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
1998

Deze ring heeft een ongewone, opengewerkte gouden scheen. Een liggend pijnappelvormig ornament, bekroont de ring. Het zilveren ornament is op verschillende manieren bewerkt, met gaten, gouden bolletjes en een lijnenpatroon van gesmolten goud. De ring is karakteristiek voor sieraadontwerper Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar combineert een groot vakmanschap met de wil om buiten de conventionele paden te treden. Hij weet als geen ander met behulp van klassieke materialen en technieken een eigentijds sieraad te maken. De in deze ring gebruikte bewerkingen, met gaten, bolletjes en lijnenpatronen, komen ook in andere sieraden van Kruger voor, apart of gecombineerd. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. In de museumcollectie is ook zijn keramiek goed vertegenwoordigd. Pijnappels komen als motief ook in zijn keramiek voor.

ring Deze ring heeft een ongewone, opengewerkte gouden scheen. Een liggend pijnappelvormig ornament, bekroont de ring. Het zilveren ornament is op verschillende manieren bewerkt, met gaten, gouden bolletjes en een lijnenpatroon van gesmolten goud. De ring is karakteristiek voor sieraadontwerper Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar combineert een groot vakmanschap met de wil om buiten de conventionele paden te treden. Hij weet als geen ander met behulp van klassieke materialen en technieken een eigentijds sieraad te maken. De in deze ring gebruikte bewerkingen, met gaten, bolletjes en lijnenpatronen, komen ook in andere sieraden van Kruger voor, apart of gecombineerd. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. In de museumcollectie is ook zijn keramiek goed vertegenwoordigd. Pijnappels komen als motief ook in zijn keramiek voor.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie