Ileen Montijn
  • Blog
    Advertentie 'Torners(sters) gezocht' van lompenhandel Rutimex N.V. in 'Het Vrije Volk', 16 november 1953. Via: delpher.
     
    17 jul 2017

    "Tornsters gevraagd": tornen is frustrerend als er bij het naaien iets mis is gegaan, maar hoopvol als oude kleren na het tornen een nieuw leven wordt gegund. Deze post is een bewerking van het hoofdstuk 'Toveren met naald en draad' uit het boek Tot op de draad.

23 nov 2022

Een uitvoerig gesprek met Alison Matthews David, schrijfster van Fashion Victims, in de podcast-reeks The Rest is History (afl. 158)
https://open.spotify.com/episode/037WQOMj9AuG9928XWwidC?si=e93b2145072141f7

27 mrt 2021

Wat een interessant onderwerp, met vele vertakkingen (en wat een aandoenlijke foto van dat prinsje Alfred, arme jongen). Dank Tirza!

9 mrt 2021

Dank voor de besprekingen Bianca! Op Youtube staat een uitvoerig gesprek met Virginia Postrel over haar boek The Fabric of Civilization. Hier is de link: https://www.youtube.com/watch?v=Rq5Z_OlH_J4

19 jan 2021

Dank, Bianca, voor deze interessante en nuttige signalering!

19 jan 2021

What a fantastic story Catherine. I'm sure that I am not the only one who had no idea that one prominent couturier in Paris was actually a born Dutchman... Do you own many memorabilia of your father? I would like to hear more. But thank you for this!

24 nov 2020

Ha Anne-Karlijn en anderen, kunnen we onze energie niet beter besteden aan het bestrijden van dierenmishandeling en bio-industrie, dan van bont? Misschien dat de productie van bont héél klein zou worden als het alleen maar duurzaam en diervriendelijk mocht gebeuren: prima dan. Maar bont krijg je er nooit uit, en het is prachtig materiaal, waar werelden van kennis en vakmanschap aan verbonden zijn. Wie zich voor mode(geschiedenis) interesseert moet toch nerts van konijn kunnen onderscheiden, persianer van bisambuik, en weten hoe het verwerkt werd? En wie een vintage bontjas in ere houdt, vind ik niet 'gemeen'.