Nina Groeskamp

Achtergrond: Literary and Cultural Analysis (UvA). Specifieke interesses: klassieke stoffen, patronen, kleuren en mode vanaf de 19e eeuw tot nu. Verbinding van mode, tekst en verbeelding — de oneindige ruimte die mode en tekst aan de verbeelding kunnen geven.

 • Blog
  Foto.
   
  20 dec 2021

  De Françoise van den Bosch Stichting kent eenmaal per twee jaar de Françoise van den Bosch Prijs toe aan een sieraadkunstenaar met een internationaal invloedrijk oeuvre. De prijs is dit jaar uitgereikt aan de Amerikaanse beeldend kunstenaar, sieradenmaker en docent Lauren Kalman. Ze werd unaniem door de jury verkozen voor haar verbreding van het concept lichaamsversiering

 • Blog
  Bas Kosters, Pot of Gold, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  29 jun 2020

  "Je bent een mens en maker, dat zijn twee ontwikkelingen die langs elkaar lopen en elkaar soms raken. Het fascineert om mezelf als materie te zien."

 • Blog
  Bas Kosters, Paloma, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  26 jun 2020

  "Mode is een klein onderdeel van de expositie, maar het is iets wat me ook hier inspireert en bezighoudt en onderdeel is van mijn persoonlijke expressie. Dat verhoudt zich ook weer tot mijn tekeningen. Het is geen overduidelijke inspiratiebron voor de kijker, maar voor mij persoonlijk wel. Het mag allemaal bij en naast elkaar bestaan."

 • Blog
  Bas Kosters, You Are Therefore I Am, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  11 jun 2020

  "Wat ik vooral geleerd heb tijdens mijn residency is dat het echt van belang is wat ik doe en dat ik me daar soms meer bewust van mag zijn. In dit geval vooral om inclusiviteit te scheppen en de LGBTQ+ community een gezicht te geven."

 • Blog
  Bas Kosters, Invite Such Delicate Tenderness, 2019, Bas Kosters, Tom of Finland Foundation Los Angeles, Bron: Bas Kosters.
   
  8 jun 2020

  Contemplatie, felroze, autonomiteit, buitengewoon en altijd analyserend: drie maanden verbleef Bas Kosters als Artist-in-Residence bij de Tom of Finland Foundation in The City of Angels, waar hij een Amerikaanse engel in menselijke gedaante werd en naar grote nieuwe hoogtes steeg.

 • Blog
  Jeanette Getrost, Mode Illustratie, Bron: website Meredith Corning.; Modemuze, Americana, Los Angeles, LA, mode illustraties, mode illustrator, mode tekening, mode fotografie, schilderkunst, geschiedenis mode illustraties
   
  13 apr 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het negende deel van de blogpost ‘Americana’: mode illustrators.

 • Blog
  Modemuze, Americana, Los Angeles, LA, Californië, sieraden ontwerpers, City of Gems, toermalijn, gemologie, Natural History Museum; Azuriet en malachiet op limoniet, 2019, Natural History Museum, fotograaf: Tony Kampf.
   
  27 mrt 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het achtste deel van de blogpost ‘Americana’: sieraden ontwerpers.

 • Blog
  Modemuze. Nina Groeskamp, Americana, Los Angeles, The J. Paul Getty Museum, Edouard Manet, Modern Beauty, mode, kunst; Édouard Manet, Jeanne (Spring), 1881, The J. Paul Getty Museum, Fotograaf: Nina Groeskamp.
   
  20 mrt 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het zevende deel van de blogpost ‘Americana’: Manet en mode.

 • Blog
  Modemuze, Nina Groeskamp, Americana, Los Angeles, New Punk, The Decline of Western Civilization, Alice Bag, Amerikaanse Hollywood cultuur, anti-materialistisch, subcultuur, Daniel Jack Lyons
   
  14 feb 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het zesde deel van de blogpost ‘Americana’: New Punks.

 • Blog
  Modemuze, Nina Groeskamp, Americana, Los Angeles, vintage, vintage winkel, tweedehands kleding, ragpickers, bohemian, hippies, modern, duurzaam, reduce, reuse, recycle
   
  7 feb 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het vijfde deel van de blogpost ‘Americana’: Vintage.

 • Blog
  Modemuze, Americana, Nina Groeskamp, Los Angeles, ECOfashion, slow fashion, vegan fashion, organic fashion, ethical fasion. Fair fashion, Style Sustainability: Fashion Revolution, Marci Zaroff, Natascha Tonić, Gallelli, Rewilder
   
  24 jan 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het vierde deel van de blogpost ‘Americana’: ECOfashion.

 • Blog
  Pattern and Decoration, Americana, Art, 1972-1985, MOCA Museum, Los Angeles
   
  17 jan 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het derde deel van de blogpost ‘Americana’: Pattern & Decoration in Amerikaanse kunst.

 • Blog
  Modemuze, Americana II, Nina Groeskamp, Hammer Museum, Armand Hammer, Jasmina Metwaly, Marta Szypulska, Anbar, Los Angeles, LA
   
  8 jan 2020

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het tweede deel van de blogpost ‘Americana’: uniforms en butterflies.

 • Blog
  Afbeelding 1 - Valerie Chiu (FIDM BA Design student), jurken van Vinyl collectie Vinyl Creations, 2019, collectie FIDM Los Angeles. Fotograaf: Nick Verreos. Modemuze, Americana, Los Angeles, stijl, mode, FIDM, Fashion Institute of Design and Merchandising
   
  2 dec 2019

  ‘Americana’ is een reeks korte informatieve verhalen over de Amerikaanse mode cultuur in Los Angeles. De stand van zaken in de modewereld, modemusea en de subculturen van de stad vormen de rode draad. In het eerste deel van de blogpost ‘Americana’: de stijl van L.A.