Sofia Sabbar

Sofia Sabbar onderzoekt en ontwerpt kleding als Marokkaans-Nederlandse, Islamitische millennial. Momenteel werkt ze aan haar eerste collectie, 'the children of immigrants': een ode aan immigrantenouders. Instagram: @zovia.steen.

 • Blog
  Fatima Essahsah, ontwerper Stones Stories.
   
  7 jan 2019

  Fatima Essahsah is een echte bosslady. Naast succesvol ondernemer heeft ze haar eigen sieradenlijn onder de titel Stones Stories. Geïnspireerd door haar roots in Amsterdam en de geuren, kleuren en verhalen uit de Berbercultuur.

 • Blog
  Digitale compositie van Katerina Jebb van het "Gold-Gotha" ensemble, Christian Lacroix, herfst/winter 1988–89. Bron: Metropolitan Museum of Art.
  3
  30 apr 2018

  Hemelse lichamen in niets-verhullende jurken: het Met Gala van het Metropolitan Museum in New York staat bekend om de A-lijst-beroemdheden die in de meest extravagante ontwerpen op de rode loper verschijnen. Zoals ieder jaar is het thema van het gala ook nu geïnspireerd op de aankomende modetentoonstelling Heavenly Bodies, maar eerder hebben de 'inspiratiebronnen' voor de kleding ook bewezen controversieel te zijn.

3 mei 2018

Lieve Marijke,

bedankt voor jouw mooie uitgebreide reactie! Hier word ik zo blij van. Als het gaat om inspiratie vind ik het als designer ook heel lastig om te bepalen waar de grens precies ligt. Toen ik jouw reactie las moest ik meteen denken aan een interview van de Belgische designer Dries Van Noten die vaak inspiratie haalt uit verschillende culturen, folklore en tradities. Toch is hij zich erg bewust van het fenomeen cultural appropriation en oppert hij dat ontwerpers voorzichtig moeten zijn.

‘'Als iets heilig of religieus is, moet je opletten. Je kan niet zomaar doen waar je zin in hebt. Het is niet zomaar een object, het is niet zomaar een ding. Ik wil het respecteren’’ -Dries Van Noten

Leuk dat je ervoor hebt gekozen om een boek te gaan lezen over kimono’s! Ben persoonlijk heel benieuwd naar de ‘’kimono’' jas die je gaat maken. Ik ben je maar meteen op Facebook gaan volgen!

Liefs, Sofia