Myrthe Tielman
 • Blog
   
  5 jan 2023

  Ik denk dat het heel herkenbaar is voor mensen die naaien, af en toe zie je een kledingstuk waarbij je direct denkt: dat wil ik maken! Myrthe Tielman neemt je stap voor stap mee in het maken van een reform blouse met smokwerk op basis van een voorbeeld uit de collectie van het Amsterdam Museum. 

   

 • Blog
  De schouderbanden worden ‘op het lijf’ aan het achterpand gespeld om te zorgen dat het goed past.
   
  22 jul 2019

  Liefhebbers van Outlander en Braveheart weten het: Schotland is wild en romantisch. Er is dan weinig dat de fantasie meer prikkelt dan een 18de-eeuwse trouwjurk, volledig uitgevoerd in de typische Schotse ruit. Acht ervaren dressmakers werkten twee dagen lang (gekleed in 18de-eeuwse stijl!) om het kledingstuk na te maken, met bijzondere ontdekkingen van dien.

 • Blog
  4
  19 okt 2018

  Deel vijf van de bekende serie Patterns of Fashion is binnenkort te koop. Nu vast een review van wat je van het boek kan verwachten. Deze serie van Janet Arnold is een fenomeen voor iedereen die geïnteresseerd is in (het namaken van) historische kleding, ondermeer vanwege de gedetailleerde patronen.

 • Blog
  Blog Modemuze Dansen in kraplap Arnemuider dracht. Foto Myrthe Tielman 1
   
  3 dec 2017

  Het Folklor Dansemble Amersfoort (FDA) is een volksdansgroep die optredens verzorgt in binnen en...

25 okt 2018

Het boek is momenteel enkel te koop via de School of Historical dress, via de link die onderaan in het artikel staat. Het lijkt erop dat ze de eerste druk iig hebben uitverkocht, aangezien er staat dat ze het niet in voorraad hebben. Ik weet niet of, en zo ja wanneer ze een 2e run gaan doen, daarvoor kunt u het beste direct contact op nemen met de School of Historical dress ([email protected]).