Modemuze@OBA: Innovation

2
18 mei 2018

Rits, drukknoop of stretchmateriaal: vernieuwing in de mode zit vaak in details. Soms heeft iemand op het juiste moment het juiste idee en verandert daarmee de mode en ons kleedgedrag. We staan er niet vaak bij stil, maar katoen, felle kleuren en in de toekomst ook 3D-printen zijn niet meer weg te denken uit onze kledingkast. 

Opening

Na de succesvolle editie van vorig jaar komt Modemuze met een nieuwe tentoonstelling: Modemuze@OBA: Innovation van 18 mei t/m 2 september 2018 te zien in de OBA. Een verrassende expositie mét een uitgebreid en divers evenementenprogramma. Van historische kleding tot hedendaagse outfits van jonge ontwerpers: vijftien musea en vier verzamelaars kozen voorwerpen en verhalen binnen het thema innovatie.

Speciaal voor deze gelegenheid nodigden de internationale modecommunity MAFB en Modemuze een nieuwe generatie ontwerpers uit om zich te laten inspireren door museale mode- en kostuumcollectie om zo tot nieuwe creaties te komen.

Evenementenprogramma in de OBA

Gedurende de tentoonstelling zullen er verschillende events plaatsvinden, waarbij modekennis en -inspiratie binnen de Modemuze-community centraal staan.

Hou de agenda in de gaten voor updates en het laatste nieuws of volg ons op Facebook.

Campagnebeeld: Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman (fotografie), Mascha Meijer @ House of Orange (visagie), Julie Veldhuis @ Future Faces (model), Bodo Breg (coupeur huipil grande). De huipil grande uit Mexico (Tehuantepec) uit de collectie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen vormde de inspiratie voor deze foto.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

23 jul 2018

Graag informatie over komende activiteiten

26 jul 2018

U kunt de aankomende evenementen in de OBA via deze link vinden: http://bit.ly/OBAModemuze

Reactie