zonder titel

 

Maliënkolderachtige constructies van gezwarte zilveren ringetjes, zoals bij dit halssieraad, komen in meerdere sieraden van Daniel Kruger voor. Dankzij het gebruikte materiaal zijn ze flexibel en...

Maker
Daniel Kruger
Objectnummer
S2002.076
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
1998

Maliënkolderachtige constructies van gezwarte zilveren ringetjes, zoals bij dit halssieraad, komen in meerdere sieraden van Daniel Kruger voor. Dankzij het gebruikte materiaal zijn ze flexibel en tactiel. Onderaan het collier bevindt zich een zakje waaruit een grote bolronde steen, een obsidiaan, tevoorschijn komt. Het is een kenmerkend werk van Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar combineert een groot vakmanschap met de wil om buiten de conventionele paden te treden. Dankzij het tactiele materiaal en de suggestieve motieven, hebben deze sieraden een tamelijk sensueel karakter. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. Zijn keramisch werk, dat vaak een onverhuld erotisch karakter heeft, is eveneens in de museumcollectie opgenomen.

halssieraad Maliënkolderachtige constructies van gezwarte zilveren ringetjes, zoals bij dit halssieraad, komen in meerdere sieraden van Daniel Kruger voor. Dankzij het gebruikte materiaal zijn ze flexibel en tactiel. Onderaan het collier bevindt zich een zakje waaruit een grote bolronde steen, een obsidiaan, tevoorschijn komt. Het is een kenmerkend werk van Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar combineert een groot vakmanschap met de wil om buiten de conventionele paden te treden. Dankzij het tactiele materiaal en de suggestieve motieven, hebben deze sieraden een tamelijk sensueel karakter. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. Zijn keramisch werk, dat vaak een onverhuld erotisch karakter heeft, is eveneens in de museumcollectie opgenomen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie