zonder titel

 

Een sieraad dat uit gouddraad en zijde is samengesteld. Het snoer is getwist en het grote, maanvormige ornament is gehaakt en vervolgens opgevuld met glaskraaltjes, waardoor het enigszins...

Maker
Daniel Kruger
Objectnummer
S2000.061
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
1982

Een sieraad dat uit gouddraad en zijde is samengesteld. Het snoer is getwist en het grote, maanvormige ornament is gehaakt en vervolgens opgevuld met glaskraaltjes, waardoor het enigszins onregelmatige contouren heeft. Dit vroege werk van Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951) is van een bedrieglijke eenvoud. In feite moet het de kunstenaar zeer veel energie gekost hebben om dit verfijnde sieraad te maken. Kruger kwam in 1974 naar München, waar hij ging studeren aan de afdeling goudsmeden van de Academie, bij Hermann Jünger. Sindsdien woont en werkt Kruger in München. Aanvankelijk was er een sterke verwantschap tussen zijn werk en dat van zijn leermeester. Toch verraden Krugers sieraden vanaf het begin lef, experimenteerlust en een groot vakmanschap. Bij dit sieraad waagt hij het goud te behandelen als een zacht en flexibel materiaal, net als de zijde waarmee hij het combineert.

hanger met halssnoer Een sieraad dat uit gouddraad en zijde is samengesteld. Het snoer is getwist en het grote, maanvormige ornament is gehaakt en vervolgens opgevuld met glaskraaltjes, waardoor het enigszins onregelmatige contouren heeft. Dit vroege werk van Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951) is van een bedrieglijke eenvoud. In feite moet het de kunstenaar zeer veel energie gekost hebben om dit verfijnde sieraad te maken. Kruger kwam in 1974 naar München, waar hij ging studeren aan de afdeling goudsmeden van de Academie, bij Hermann Jünger. Sindsdien woont en werkt Kruger in München. Aanvankelijk was er een sterke verwantschap tussen zijn werk en dat van zijn leermeester. Toch verraden Krugers sieraden vanaf het begin lef, experimenteerlust en een groot vakmanschap. Bij dit sieraad waagt hij het goud te behandelen als een zacht en flexibel materiaal, net als de zijde waarmee hij het combineert.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie